Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

 

Επίσκεψη συγγραφέων στο 35ο Νηπιαγωγείο Λάρισας

σε συνέχεια των δράσεών μας για την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας στα πλαίσια υλοποίησης του σχεδίου δράσης και των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων πραγματοποιήθηκαν στη σχολική μας μονάδα:

α) την Τετάρτη 11 Μαϊου 2022, επισκέφθηκε το νηπιαγωγείο μας η συγγραφέας Ποιμενίδου- Χατζηδημητρίου Ευδοκία  και αφηγήθηκε με το δικό της μοναδικό τρόπο, σε όλους τους μαθητές/τριες  της σχολικής μονάδας, ένα από τα  παραμύθια που έχει γράψει με τίτλο «Οι τρεις Νεράιδες»  και ακολούθησαν ατομικές και ομαδικές δράσεις στον προαύλιο χώρο του σχολείου. Ήταν μια υπέροχη μέρα για τα παιδιά η εμπειρία που έζησαν, ώστε έδωσε την αφορμή να γίνει πρόσκληση από το Σύλλογο Διδασκόντων να επαναληφθεί  μια δεύτερη επίσκεψη  την Τετάρτη 18 Μαϊου 2022, όπου η συγγραφέας με την παρουσία της, σε κάθε τμήμα χωριστά, προχώρησε σε δράση που αφορούσε τη μετατροπή ενός τραγουδιού το οποίο διάλεξαν τα παιδιά, σε παραμύθι. Τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά.

Επιπρόσθετα η κ. Ευδοκία δώρισε στη Προϊσταμένη Μπουμποδήμου Μαρία για τη βιβλιοθήκη του σχολείου το βιβλίο της εκλιπόντος συγγραφέα Γιώτας Φώτου με τίτλο της  « ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Χ 6» και τα παιδιά της έκαναν δώρο ένα άλμπουμ με ζωγραφιές τους.

β) την Πέμπτη 12 Μαϊου 2022 επισκέφτηκε το νηπιαγωγείο μας ο συγγραφέας και γονέας νηπίου της σχολικής μονάδας, Γραμματόπουλος Σταύρος και αφηγήθηκε παραμύθια που έχει γράψει, όπως το παραμύθι «Οι νότες της αγάπης» τα οποία προκάλεσαν καταιγισμό ερωτήσεων για την πλοκή και μεγάλο ενδιαφέρον από τα παιδιά.

Ευχαριστούμε την κ. Ποιμενίδου- Χατζηδημητρίου Ευδοκία  και τον κ. Γραμματόπουλο Σταύρο για τις καταπληκτικές δράσεις και εμπειρίες που προσέφεραν στα παιδιά και στις εκπαιδευτικούς.



















 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου