Τρίτη 31 Μαΐου 2022

 

  7η ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ του 35ου Νηπιαγωγείου 

 

''Διαχείριση κρίσεων στη σχολική τάξη'',  ενδοσχολική επιμόρφωση μέσω της πλατφόρμας webex , που συνδιοργάνωσαν το 35ο Νηπιαγωγείο Λάρισας, το 3ο  Νηπιαγωγείο Ελασσόνας  και το Νηπιαγωγείο  Μηλέας με σκοπό την  ενίσχυση και υλοποίηση δράσεων, που αφορούν στο σχέδιο δράσης της σχολικής μονάδας.  Εισηγήτρια στην επιμορφωτική συνάντηση η Γκασδράνη Μαρία, εκπαιδευτικός ΠΕ60, MSc στη Συμβουλευτική Ψυχολογία στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία.

Η επιμόρφωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 31/05/2022 από τις 17:30  έως 19:30.

 

 Ευχαριστούμε πολύ την κ. Γκασδράνη για την αποδοχή της πρόσκλησης  και  για την  εξαιρετική εισήγησή της.

 







 

Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

Steam-Ρομποτική

Στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και συγκεκριμένα στην ενότητα Steam-Ρομποτική στο "εργαστήρι ρομποτικής του Κύρου Γρανάζη" με τα παιδιά του  Β΄ ολοημέρου, δημιουργήσαμε το παιχνίδι ρομποτικής, όπου τα παιδιά ακολουθώντας τα βήματα που έδειχναν οι καρτέλες μετακινούσαν κάθε φορά τη μελισσούλα.




Κυριακή 29 Μαΐου 2022

 

6η ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ του 35ου Νηπιαγωγείου

σε συνέχεια των δράσεών μας για την  υλοποίησης του σχεδίου δράσης  της σχολικής μονάδας 'Ο άλλος είμαι εγώ'  πραγματοποιήθηκε  διά ζώσης ενδοσχολική επιμόρφωση  για τις εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας, την Δευτέρα  30 Μαρτίου 2022, από την κ.  Ξυνοπούλου Αφροδίτη ΣΕΕ ΠΕ60 Νηπιαγωγών  ως εισηγήτρια

 με Θέμα  Εισήγησης:

«Τεχνικές βελτίωσης σχέσεων μαθητών-μαθητριών Νηπιαγωγείου»

Ευχαριστούμε πολύ την Συντονίστρια μας κ.  Ξυνοπούλου για την  εξαιρετική εισήγησή της.






Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

 

Συμμετοχή του 35ου Νηπιαγωγείου Λάρισας – Β’ πρωινό τμήμα-

στον Διαγωνισμό ποίησης και ζωγραφικής «Σμύρνη: 100 χρόνια ελπίδας







5η ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ του 35ου Νηπιαγωγείου

 

σε συνέχεια των δράσεών μας για την  υλοποίηση του σχεδίου δράσης φιλαναγνωσίας  της σχολικής μονάδας με τίτλο ‘Με ένα βιβλίο ταξιδεύω’ και των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων πραγματοποιήθηκε ενδοσχολική επιμόρφωση  με θέμα εισήγησης «Καλλιεργώντας τη φιλαναγνωσία στην Ελληνική και στην Αγγλική γλώσσα στην Προσχολική Αγωγή» την Παρασκευή 27-05-2022 από τις 17:30  έως 19:30, μέσω της πλατφόρμας Cisko Webex. Εισηγήτριες ήταν η  κ. Ακρίβου  Μαρία, εκπαιδευτικός  ΠΕ60 και η  κ. Ντέλλα 'Ολγα εκπαιδευτικός, ΠΕ06.

΄Με την εισαγωγή των Αγγλικών στο Νηπιαγωγείο , έγινε μια  πολύ ενδιαφέρουσα και χρήσιμη παρουσίαση από τις  δύο εκπαιδευτικούς από τη συνύπαρξη αυτή,  που αφορούσαν πρακτικές και διδακτικές προσεγγίσεις  και σωστή οργάνωση  της βιβλιοθήκης.






Ευχαριστούμε πολύ την κ. Ακρίβου και την κ. Ντέλλα που αποδέχτηκαν την πρόσκλησή μας και για την πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίασή τους.


Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

 

Δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού

Κατά την υλοποίηση του προγράμματος της φιλαναγνωσίας τα νήπια του Β΄ ολοημέρου δημιούργησαν λίστα με τους τίτλους βιβλίων που διαβάσαμε και επεξεργαστήκαμε μέσα στην τάξη καθώς και λεξικό συγγραφέων.






 

Τρίτη 24 Μαΐου 2022

 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ


Κατά την διάρκεια της φετινής χρονιάς το νηπιαγωγείο μας  συμμετέχει 
στο σχέδιο δράσης με θέμα: «Με ένα βιβλίο συμμετέχω». Βασικός σκοπός 
του σχεδίου δράσης είναι η καλλιέργεια, η προώθηση της φιλαναγνωσίας 
και  η εδραίωση μιας θετικής στάσης του παιδιού για το βιβλίο. Η 
αναγκαιότητα της  υλοποίηση της δράσης προέκυψε από  τους βασικούς 
στόχους του αναλυτικού προγράμματος σπουδών στο νηπιαγωγείο που είναι 
η καλλιέργεια του λόγου( προφορικού και γραπτού) καθώς και η επαφή του 
παιδιού με την λογοτεχνία . Το παραμύθι αποτελεί βασικό διδακτικό 
εργαλείο και κατέχει εξέχουσα θέση στο ημερήσιο σχολικό πρόγραμμα του 
νηπιαγωγείου. Η προσχολική εκπαίδευση καλείται να αποτελέσει την 
αφετηρία για την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας στα μικρά παιδιά.
  Τα παιδιά του κλασικού τμήματος στα πλαίσια αυτής της δράσης  μέσα 
από τις πρωτότυπες καρτέλες αναπαραγωγής παραμυθιακού λόγου   
εμπνεύστηκαν τη δική τους ιστορία με τίτλο: Ο Βασιλιάς Βιβλιοφάγος & ο 
Δράκος


https://read.bookcreator.com/vae1i8YsAXVoveP0FUOpZThzzE82/hYZ6wo1HQ6CUOQwu53rGFw


Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

 

Επίσκεψη συγγραφέων στο 35ο Νηπιαγωγείο Λάρισας

σε συνέχεια των δράσεών μας για την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας στα πλαίσια υλοποίησης του σχεδίου δράσης και των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων πραγματοποιήθηκαν στη σχολική μας μονάδα:

α) την Τετάρτη 11 Μαϊου 2022, επισκέφθηκε το νηπιαγωγείο μας η συγγραφέας Ποιμενίδου- Χατζηδημητρίου Ευδοκία  και αφηγήθηκε με το δικό της μοναδικό τρόπο, σε όλους τους μαθητές/τριες  της σχολικής μονάδας, ένα από τα  παραμύθια που έχει γράψει με τίτλο «Οι τρεις Νεράιδες»  και ακολούθησαν ατομικές και ομαδικές δράσεις στον προαύλιο χώρο του σχολείου. Ήταν μια υπέροχη μέρα για τα παιδιά η εμπειρία που έζησαν, ώστε έδωσε την αφορμή να γίνει πρόσκληση από το Σύλλογο Διδασκόντων να επαναληφθεί  μια δεύτερη επίσκεψη  την Τετάρτη 18 Μαϊου 2022, όπου η συγγραφέας με την παρουσία της, σε κάθε τμήμα χωριστά, προχώρησε σε δράση που αφορούσε τη μετατροπή ενός τραγουδιού το οποίο διάλεξαν τα παιδιά, σε παραμύθι. Τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά.

Επιπρόσθετα η κ. Ευδοκία δώρισε στη Προϊσταμένη Μπουμποδήμου Μαρία για τη βιβλιοθήκη του σχολείου το βιβλίο της εκλιπόντος συγγραφέα Γιώτας Φώτου με τίτλο της  « ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Χ 6» και τα παιδιά της έκαναν δώρο ένα άλμπουμ με ζωγραφιές τους.

β) την Πέμπτη 12 Μαϊου 2022 επισκέφτηκε το νηπιαγωγείο μας ο συγγραφέας και γονέας νηπίου της σχολικής μονάδας, Γραμματόπουλος Σταύρος και αφηγήθηκε παραμύθια που έχει γράψει, όπως το παραμύθι «Οι νότες της αγάπης» τα οποία προκάλεσαν καταιγισμό ερωτήσεων για την πλοκή και μεγάλο ενδιαφέρον από τα παιδιά.

Ευχαριστούμε την κ. Ποιμενίδου- Χατζηδημητρίου Ευδοκία  και τον κ. Γραμματόπουλο Σταύρο για τις καταπληκτικές δράσεις και εμπειρίες που προσέφεραν στα παιδιά και στις εκπαιδευτικούς.



















 

Τρίτη 10 Μαΐου 2022

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ 110 Π.Μ.


Η Προϊσταμένη και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 35ου Νηπιαγωγείου Λάρισας, εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες στον Διοικητή της 110 Π.Μ. κ. Μουστρούφη Αργύριο για την προσφορά κάδων ανακύκλωσης στο Νηπιαγωγείο μας, καθώς και στον κ. Κατίνα Παναγιώτη για την υλοποίηση της εγκατάστασης των κάδων στον προαύλιο χώρο του σχολείου. Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης για την αειφορία, τη βιώσιμη ανάπτυξη και το περιβάλλον, κάθε χρόνο σχεδιάζονται, οργανώνονται και υλοποιούνται από εκπαιδευτικούς και μαθητές της σχολικής μονάδας , σχετικά προγράμματα. Ως εκ τούτου, η προσφορά αυτή θα συμβάλλει σημαντικά στην ευαισθητοποίηση των παιδιών για την προστασία του περιβάλλοντος και τη σημασία της ανακύκλωσης.

 

             ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

        Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΟΥ 35ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

       ΜΠΟΥΜΠΟΔΗΜΟΥ ΜΑΡΙΑ

https://drive.google.com/file/d/1U3MiimRg2jG0gfFFSgFf6Y1y8Kk0JpeR/view?usp=sharing