Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

 

Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες  από τα παιδιά της σχολικής μονάδας του 35ου Νηπιαγωγείου.

Μπράβο σε όλα τα παιδιά για τις καταπληκτικές ζωγραφιές και κατασκευές !!!



























Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

Συμμετοχή του 35ου Νηπιαγωγείου Λάρισας στην «Πρόσκληση για ζωγραφική χριστουγεννιάτικης κάρτας» που διοργάνωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, διά της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων με δύο ομαδικές εργασίες

 από το Β΄ πρωινό - ολοήμερο τμήμα

που  αποτύπωσαν το μήνυμα των Χριστουγέννων μέσω πολλών ευχών για όλο τον κόσμο.






Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

 

ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ του 35ου Νηπιαγωγείου για το σχολικό έτος 2022-2023

στα πλαίσια της ενίσχυσης και υλοποίησης δράσεων που αφορούν στο σχέδιο  της σχολικής μας μονάδας  πραγματοποιήθηκε  ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ- βιωματικό σεμινάριο,  την Τετάρτη

 07 Δεκεμβρίου 2022, για τις εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας , από μέλη της ομάδας Ε.Ο.Δ.Υ.Α (Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης και Υγειονομικών Αποστολών ).

με Θέμα :

«Πρώτες Βοήθειες- ΚΑΡΠΑ»










Ευχαριστούμε πολύ τις κ.κ. Καραπούλια Αικατερίνη και Γεωργίου Όλγα  για το καταπληκτικό και χρήσιμο  βιωματικό σεμινάριο, το οποίο  συνέβαλε στην διεύρυνση των γνώσεων όλων των εκπαιδευτικών για την παροχή οδηγιών και πρακτικών για πρώτες βοήθειες και εφαρμογή της μεθόδου ΚΑΡΠΑ.


Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

 Επίσκεψη του 35ου Νηπιαγωγείου Λάρισας στο Αεροδρόμιο της 110 Π.Μ.


Το 35ο Νηπιαγωγείο Λάρισας πραγματοποίησε δίωρη επίσκεψη στο χώρο του Αεροδρομίου της 110 Π.Μ., την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022, προκειμένου να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις ενόψει της γιορτής της Αεροπορίας.

Η επίσκεψη περιελάμβανε  α) Ξενάγηση στη στατιστική έκθεση και στο χώρο του αεροδρομίου β) τη συμμετοχή σε διαγωνισμό ζωγραφικής με τίτλο «Με το αεροπλάνο μου πετώ, τη γη όλη να δω»

Όλα τα παιδιά της σχολικής μονάδας πήραν έπαινο για τη συμμετοχή τους για τις καταπληκτικές ζωγραφιές τους.










Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

 

European Day of Languages

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών


Στις 26 Σεπτεμβρίου 2022, γιορτάσαμε στο νηπιαγωγείο μας την Ευρωπαϊκή ημέρα γλωσσών, ακούγοντας τραγουδάκια, μαθαίνοντας και δημιουργώντας! Μαζί με τον Kevin, το σκυλάκι μασκότ μας, ακούσαμε τραγουδάκια στα αγγλικά και σε άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες! Παρατηρήσαμε σημαίες άλλων χωρών, μαζί και της Ελλάδας, σχολιάζοντας στα Αγγλικά τα χρώματα από την καθεμία και μαθαίνοντας τους χαιρετισμούς σε άλλες γλώσσες (Γεια! Hello! Ciao! Hola! Salut!). Επίσης, ζωγραφίσαμε τις σημαίες κάποιων χωρών με τα χρώματα που αυτές περιέχουν.

Αυτή η υπέροχη ημέρα ολοκληρώθηκε με την δημιουργία των παιδιών, ένα βραχιολάκι με φιόγκο με τα χρώματα της σημαίας του Ηνωμένου Βασιλείου! (blue, red & white- μπλε, κόκκινο & άσπρο). Μέσω της άψογης συνεργασίας μεταξύ των νηπιαγωγών και της εκπαιδευτικού Αγγλικής γλώσσας, διασκεδάσαμε και μάθαμε πάρα πολλά για αυτήν την γιορτή των ευρωπαϊκών γλωσσών!


Ευχαριστούμε θερμά την εκπαιδευτικό Αγγλικής γλώσσας, κα Υφούλη Δέσποινα για τις δραστηριότητες , τη συνεργασία και αυτήν την υπέροχη μέρα!!!













Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022

 

Εγγραφές στο αναβαθμισμένο ολοήμερο πρόγραμμα των σχολικών μονάδων για το Σχολικό Έτος 2022-23


Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες και αγαπημένοι/ες  μας μαθητές/μαθήτριες,

 

 σας ευχόμαστε ολόψυχα Καλή Σχολική Χρονιά με υγεία, αισιοδοξία και δημιουργικότητα.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το 35ο Νηπιαγωγείο έχει επιλεγεί για το νέο, αναβαθμισμένο ολοήμερο πρόγραμμα, όπου υπάρχει η δυνατότητα στους  μαθητές/τριες της σχολικής μονάδας  να εγγραφούν.

Σας επισυνάπτουμε 

1. Αίτηση συμμετοχής 

2. Ενημερωτική επιστολή

Οι γονείς και κηδεμόνες θα πρέπει να  το δηλώσουν με νέα δήλωση συμμετοχής σε αυτό μέχρι την Πέμπτη 15/9/2022.

Παρακαλούμε όπως δηλωθεί στο αντίστοιχο πεδίο της δήλωσης συμμετοχής , εάν προϋπάρχει ήδη δήλωση παρακολούθησης του ολοήμερου τμήματος στη σχολική μονάδα.

Το τηλέφωνο του σχολείου είναι : 2410515913

 

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ

ΜΠΟΥΜΠΟΔΗΜΟΥ ΜΑΡΙΑ


 https://drive.google.com/file/d/1h1CCDfaBiVYNOHqApyV_tXPwuJ7l7rip/view?usp=sharing


https://drive.google.com/file/d/1Tt7F5tZWecV3IhfDoP1ZsW6viqoUx6FT/view?usp=sharing

 

 


Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

 

Θεματική προσέγγιση: « Κυκλοφοριακή Αγωγή»


Περίπατος, στο χώρο της 110 Π.Μ.,  πραγματοποιήθηκε από τους  μαθητές/τριες του Β’ πρωινού τμήματος για να αναγνωρίσουν και να μάθουν βιωματικά τα  σήματα και τους κανόνες του Κ.Ο.Κ. Ήταν μια ευχάριστη και διδακτική εμπειρία για τα παιδιά!!!





Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

Πρόγραμμα Erasmus KA3 «Teachers for Europe»

Τη φετινή χρονιά το 35o Nηπιαγωγείο συμμετείχε στο πρόγραμμα Erasmus KA3 «Teachers for Europe»  και στο έργο του e-Twinning «Ανίχνευση ευρωπαϊκών αξιών σε παιδικά αναγνώσματα - Detecting European values in books for children», μέσα από μια σύμπραξη σχολείων κι από άλλες χώρες της Ευρώπης πέραν της Ελλάδας, όπως Πολωνία, Ρουμανία και Ισπανία. Ζώντας στην εποχή της εικονικής πραγματικότητας τα παιδιά δεν έχουν συχνά την ευκαιρία να εντρυφήσουν στον μαγικό κόσμο του βιβλίου. Η κυριαρχία της οθόνης στερεί από τα παιδιά την απόλαυση της ανάγνωσης λογοτεχνικών κειμένων αλλά και τη συμβολή της φιλαναγνωσίας στη συναισθηματική, πνευματική, κοινωνική ανάπτυξή τους. Το πρόγραμμά μας φιλοδοξούσε να προάγει τη φιλαναγνωσία και την ίδια στιγμή την κριτική σκέψη, την ανάπτυξη της φαντασίας και την ενίσχυση γνωστικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των μαθητών/τριών μας. Παράλληλα στόχευε στην καλλιέργεια της ευρωπαϊκής ταυτότητας των παιδιών μέσα από την γνωριμία τους και την εξοικείωσή τους με τις θεμελιώδεις ευρωπαϊκές αξίες της Ελευθερίας, της Ισότητας, του Σεβασμού, της Αποδοχής, της Αλληλεγγύης, της Δημοκρατίας, της Ειρήνης και της Οικολογίας. Στα πλαίσια του έργου και με τη χρήση συνεργατικών ψηφιακών εργαλείων τα παιδιά αλληλοεπέδρασαν και συνεργάστηκαν στην παραγωγή έργων (αφίσες, ζωγραφιές, κείμενα) με μαθητές από όλα τα σχολεία που συμμετείχαν. Αποτέλεσμα αυτής της διάδρασης υπήρξε η παραγωγή του e-book, ενός συνεργατικού παραμυθιού αφιερωμένο στις μεγάλες ευρωπαϊκές αξίες, στην πλατφόρμα Storyjumper με τίτλο «VALUEable Adventures»












Τρίτη 31 Μαΐου 2022

 

  7η ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ του 35ου Νηπιαγωγείου 

 

''Διαχείριση κρίσεων στη σχολική τάξη'',  ενδοσχολική επιμόρφωση μέσω της πλατφόρμας webex , που συνδιοργάνωσαν το 35ο Νηπιαγωγείο Λάρισας, το 3ο  Νηπιαγωγείο Ελασσόνας  και το Νηπιαγωγείο  Μηλέας με σκοπό την  ενίσχυση και υλοποίηση δράσεων, που αφορούν στο σχέδιο δράσης της σχολικής μονάδας.  Εισηγήτρια στην επιμορφωτική συνάντηση η Γκασδράνη Μαρία, εκπαιδευτικός ΠΕ60, MSc στη Συμβουλευτική Ψυχολογία στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία.

Η επιμόρφωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 31/05/2022 από τις 17:30  έως 19:30.

 

 Ευχαριστούμε πολύ την κ. Γκασδράνη για την αποδοχή της πρόσκλησης  και  για την  εξαιρετική εισήγησή της.

 







 

Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

Steam-Ρομποτική

Στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και συγκεκριμένα στην ενότητα Steam-Ρομποτική στο "εργαστήρι ρομποτικής του Κύρου Γρανάζη" με τα παιδιά του  Β΄ ολοημέρου, δημιουργήσαμε το παιχνίδι ρομποτικής, όπου τα παιδιά ακολουθώντας τα βήματα που έδειχναν οι καρτέλες μετακινούσαν κάθε φορά τη μελισσούλα.




Κυριακή 29 Μαΐου 2022

 

6η ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ του 35ου Νηπιαγωγείου

σε συνέχεια των δράσεών μας για την  υλοποίησης του σχεδίου δράσης  της σχολικής μονάδας 'Ο άλλος είμαι εγώ'  πραγματοποιήθηκε  διά ζώσης ενδοσχολική επιμόρφωση  για τις εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας, την Δευτέρα  30 Μαρτίου 2022, από την κ.  Ξυνοπούλου Αφροδίτη ΣΕΕ ΠΕ60 Νηπιαγωγών  ως εισηγήτρια

 με Θέμα  Εισήγησης:

«Τεχνικές βελτίωσης σχέσεων μαθητών-μαθητριών Νηπιαγωγείου»

Ευχαριστούμε πολύ την Συντονίστρια μας κ.  Ξυνοπούλου για την  εξαιρετική εισήγησή της.