Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

 

Θεματική προσέγγιση: « Κυκλοφοριακή Αγωγή»

στα πλαίσια της ενίσχυσης και υλοποίησης δράσεων που αφορούν στο σχέδιο  της σχολικής μας μονάδας «Με τον Κ.Ο.Κ. οδηγό, με ασφάλεια κυκλοφορώ» και του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων με τίτλο «Τον Κ.Ο.Κ. αγαπώ, με ασφάλεια κυκλοφορώ»,  πραγματοποιήθηκε  περίπατος, στο χώρο της 110 Π.Μ.,  από τους  μαθητές/τριες της σχολικής μονάδας  για να αναγνωρίσουν και να μάθουν βιωματικά τα  σήματα και τους κανόνες του Κ.Ο.Κ.

Με την επιστροφή στις τάξεις, τα παιδιά αποτύπωσαν τις εμπειρίες τους σε ατομικές ζωγραφιές!

 Ήταν μια ευχάριστη και διδακτική εμπειρία για τα παιδιά!!!










Τετάρτη 17 Μαΐου 2023

 

Επίσκεψη ομάδας πυροσβεστών του 2ου Π.Σ. 

της 110 Π. Μ. στο 35ο Νηπιαγωγείο Λάρισας 


στα πλαίσια της ενίσχυσης και υλοποίησης δράσεων που αφορούν στο σχέδιο  της σχολικής μας μονάδας «Με τον Κ.Ο.Κ. οδηγό, με ασφάλεια κυκλοφορώ» και του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων με τίτλο « Το δάσος , πηγή ζωής»,  πραγματοποιήθηκε επίσκεψη ομάδας πυροσβεστών του 2ου ΠΣ της 110 Π. Μ στο χώρο του 35ου Νηπιαγωγείου Λάρισας .

 Αρχικά έγινε άσκηση ετοιμότητας σεισμού από τα παιδιά και τις εκπαιδευτικούς και στη συνέχεια έγινε ενημέρωση από την ομάδα Πυροσβεστών  για θέματα που αφορούν στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στα οικήματα, στο δάσος –εκκένωση κτιρίου και άμεσες ενέργειες σε περίπτωση πυρκαγιάς – επίδειξη και χρήση πυροσβεστήρων –αναγκαιότητα πυροσβεστήρα στο αυτοκίνητο. Επιπρόσθετα τα παιδιά είδαν ένα πυροσβεστικό όχημα της αεροπορίας και τι περιέχει στο εσωτερικό και εξωτερικό του και έθεσαν τους δικούς τους προβληματισμούς  και τα ερωτήματά τους. Τέλος ο υπεύθυνος της  ομάδα πυροσβεστών προχώρησε στον έλεγχο των πυροσβεστήρων της σχολικής μονάδας.

Ευχαριστούμε θερμά τους υπεύθυνους του 2ου Π.Σ. τον αντισμήναρχο  κ. Μαντέ Ιωάννη, τον αξιωματικό βάρδιας και την υπεύθυνη γραφείου ασφαλείας της ΓΑΠΕ κ. Ρομοσιού Ευαγγελία  για την τόσο χρήσιμη και κατατοπιστική ενημέρωση,  η οποία συνέβαλε  στην διεύρυνση των γνώσεων όλων των παιδιών αλλά και των εκπαιδευτικών σε θέματα άμεσων ενεργειών σε περίπτωση φαινομένων φωτιάς και σεισμού.









Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

 

Συμμετοχή του 35ου Νηπιαγωγείου Λάρισας σε Μαθητικό διαγωνισμό ποίησης και ζωγραφικής


Συμμετοχή του 35ου Νηπιαγωγείου Λάρισας  στον Μαθητικό διαγωνισμό ποίησης και ζωγραφικής «Η Κοιλάδα του Πηνειού: Το σπίτι μας» που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου με την Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων. Το  Β’ πρωινό – ολοήμερο τμήμα συμμετείχε με είκοσι (20) εξαιρετικά ατομικά έργα.