Σάββατο 16 Απριλίου 2022

Παρασκευή 15 Απριλίου 2022



ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ  ΕΥΧΕΣ





4η ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ του 35ου Νηπιαγωγείου

 

σε συνέχεια των δράσεών μας για την  υλοποίηση του σχεδίου δράσης φιλαναγνωσίας  της σχολικής μονάδας με τίτλο ‘Με ένα βιβλίο ταξιδεύω’ και των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Απριλίου 2022 ενδοσχολική επιμόρφωση μέσω της πλατφόρμας webex  με τίτλο «Η σημασία της ανάγνωσης παιδικών βιβλίων για την προσέγγιση των φόβων των παιδιών προσχολικής ηλικίας»,  που συνδιοργάνωσαν τo 35o Νηπιαγωγείο Λάρισας με το 2ο και 3ο Νηπιαγωγεία Ελασσόνας. Εισηγήτρια στην επιμορφωτική συνάντηση η κ. Ξυνοπούλου Αφροδίτη ΣΕΕ ΠΕ60 Νηπιαγωγών.

Η οργάνωση και η υλοποίηση δράσεων φιλαναγνωσίας, είτε από το σχολικό είτε από το οικογενειακό περιβάλλον, φέρνουν το παιδί της προσχολικής ηλικίας κοντά στο βιβλίο δημιουργώντας του, μια σειρά από οφέλη που συμβάλλουν στη γλωσσική ανάπτυξη, στη γνωστική εξέλιξη, στην ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων, στην ανάπτυξη της δημιουργικής φαντασίας, και της κριτικής σκέψης, στην προσέγγιση και αντιμετώπιση συναισθηματικών καταστάσεων, καθώς και στην ενίσχυση της ομαδικότητας και τη συνεργασία με τους συνομηλίκους.



 







 

Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

 

3η ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ του 35ου Νηπιαγωγείου 

σε συνέχεια των δράσεών μας για την  υλοποίηση του σχεδίου δράσης  της σχολικής μονάδας 'Ο άλλος είμαι εγώ'  πραγματοποιήθηκε :

''Σχέσεις οικογένειας και σχολείου'', ενδοσχολική επιμόρφωση μέσω της πλατφόρμας webex , που συνδιοργάνωσαν τα 2ο 3ο 4ο Νηπιαγωγεία Ελασσόνας, 35ο Νηπιαγωγείο Λάρισας και τα Νηπιαγωγεία Ευαγγελισμού και Μηλέας. Εισηγήτρια στην επιμορφωτική συνάντηση η κ.Ξυνοπούλου Αφροδίτη ΣΕΕ ΠΕ60 Νηπιαγωγών.

Η οικογένεια και το σχολικό περιβάλλον αποτελούν τα σημαντικότερα συστήματα στη ζωή των παιδιών. Πολύτιμη και σημαντική η σχέση τους, με αλληλοσυμπληρούμενους αλλά και διαφορετικούς ταυτόχρονα ρόλους!




Ευχαριστούμε πολύ την κ. Ξυνοπούλου για την τόσο ενδιαφέρουσα εισήγηση καθώς και για την  βοήθεια που μας παρέχει συνεχώς στην υλοποίηση των δράσεων μας.